Vizita Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir. Sf.Vasile cel Mare 2023

Astăzi, 14 ianuarie, zi în care întreaga Biserica Ortodoxă cinstește pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Mănăstirea Marta și Maria serbează această zi cu un fast deosebit.
Vizita Înaltpreasfințitului Vladimir, în acestă zi, an de an, a devenit o tradiție binecuvântată pentru măicuțe, liceiste și rugători.
În dimineața zilei, la ora 9.00, Întâistătătorul Bisericii noastre, a fost întâmpinat de obștea mănăstirii, ctitorii și enoriașii prezenți.
Sfânta Liturghie s-a oficiat în biserica centrală a mănăstirii cu hramul Sfintele Femei Mironosițe, Vladâca fiind înconjurat de un sobor de preoţi, diaconi și oaspeți.
În cadrul Slujbei Arhierești, corul de maici și corul de liceiste, au intonat cântările liturgicice, unind într-o singură rugăciune cler și credincioși.
La sfârșitul Liturghiei s-a săvârșit un Tedeum de mulțumire pentru anul ce s-a trecut. În continuare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a urat tuturor un An Nou îmbelșugat, plin, mai ales de roade duhovnicești și de realizări frumoase, toate spre lauda și preamărirea lui Dumnezeu, iar, mai apoi, tradițional, enoriașii au fost semănați de către slujitorii Altarului. 
Prin rânduiala Bunului Dumnezeu a fost sfințit un set de 7 clopote pentru noua clopotniță ce se construiește.
După agapa creștină, corul Ascensio al Liceului de Arte și Corul de copii, de pe lângă biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, din orașul Ștefan Vodă, condus de Preotul Ioan Apostol și preoteasa Olga, au prezentat un concert cu tradiții de iarnă: colinde urături și semănături.