Sărbătorirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare 15 iulie 2021

FOTO

VIDEO

”Apărător neînfricat al credinţei şi patriei străbune, mare ctitor de locaşuri sfinte, Ştefane Voievod, roagă pe Hristos Dumnezeu să ne izbăvească din nevoi şi din necazuri.” (Troparul Sfântului Ștefan Cel Mare)

Joi, 15 iulie, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost celebrat în mod special la Mănăstirea „Marta și Maria”, unde de opt ani de zile se sărbătorește Hramul bisericuței de lemn a cărui nume îl poartă. Ziua de pomenire a Voievodului, a început la ora 07.00 cu Acatistul Sfântului Ștefan cel Mare, după care, la ora 08.00, obștea mănăstirii, împreună cu liceistele și credincioșii prezenți, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

A urmat Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită de Preasfinția Sa, Protoiereul mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Preacuviosul Arhim. Paisie (Cecan), Starețul Mănăstirii Noul-Neamț, Preotul Paroh Vasile (Perse), de la Satul Mare, (România) și un mare sobor de preoți sosiți la Sfânta Sărbătoare din diferite părți ale țării.  Oaspeți deosebiți au fost Grupul Coral de la Mănăstirea Sihăstriei Voronei, din România, care, împreună cu corul de maici al mănăstirii, au înfrumusețat slujba cu sfintele cântări.

A urmat apoi un moment artistic de muzică patriotică și religioasă, interpretat de către Grupul vocal ”Artos”, din satul Opaci și corul de eleve „ASCENSIO” de la Liceul Teoretic cu profil Arte  ”Grigorie Grigoriu”.

La final, părintele duhovnic Arhim. Andrei (Cotruță), a mulțumit preoţilor şi credincioşilor pentru prezenţa la sărbătoare și dragostea pe care o poartă în suflet față de Sfântul și Marele Voievod Ștefan Cel Mare.